30.- Avantatges de tenir un o dos grups de Vida Creixent a la teva parròquia.-

Les avantatges de tenir un o dos grups de Vida Creixent a la teva parròquia.- 

Justificació

Explicada la diferència entre grup de catequesi parroquial i grup parroquial de Vida Creixent.-

https://calescoltar.blogspot.com/2022/01/67-cal-diferenciar-entre-els-moviments.html

Ara podem reflexionar sobre els punts forts, febles, avantatges i riscos de tenir un grup o grups de Vida Creixent. 

Els grups a partir de dos o més fins a 10 més les persones animadora, millor un equip animador, i la persona consiliària que en general és un sacerdot o una persona consagrada, també pot ser una persona laica formada i confirmada pel seu testimoni cristià. En total màxim unes 12 persones. 

En cas excepcional actual també es poden fer reunions telemàtiques entre 2 a 12 persones o finestres de participació, sobre tot en la presentació del "Curs d'Animació de l'Apostolat Laïcal Permanent"(CALP) de Vida Creixent difós el dia 19 de desembre en el Full Dominical arxidiocesà de Tarragona, que ja està en marxa en format prioritari presencial i de forma secundària i en pla B de forma telemàtic.

Més informació:

En comunió amb el nostre Arquebisbe i amb el Papa Francesc

https://associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com/2021/11/25-caminem-junts-cap-la-normalitat-i-en.html

El curs d'animació laïcal permanent 

https://associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com/2021/11/20-primer-curs-danimacio-de-grups.html

https://calescoltar.blogspot.com/2022/01/64-en-marxa-lapostolat-clc-pel-sinode.html

Feta difusió en el full dominical

https://calescoltar.blogspot.com/2021/12/59-entrevista-sobre-vida-creixent-en-el.html

El grup parroquial del moviment de Vida Creixent està vinculat en la celebració de l'Eucaristia i s'ha de fomentar dins de les circumstàncies sobre tot, la participació presencial.

1.- Punts febles.- Començarem pels punts febles, sense caure com diu el power point de la presentació del Sínode dels Bisbes evitem en caure en un conjunt de trampes, actituds que no ajuden. Si les iniciatives les fem bé, amb totes les bones ganes i amb l'ajuda de Déu segur que sortirà bé.

2.- Riscos.- Com tota activitat d'apostolat té els seus riscos. Important la coordinació en tot moment entre el Sr. Rector, consiliari de grup, equip animador de grup i la coordinadora arxidiocesana de Vida Creixent, també molt important està coordinants a nivell interdiocesà de Vida Creixent i també estretament coordinats amb l'Equip de la Delegació Arxidiocesana de Laics i Família (EDALIF).

3.- Avantatges.- 

- Apostolat.- Créixer la xarxa de contactes de cara a les trobades i la participació eucarística com de la relació parròquia- societat (poble o barri i ciutat). Més autoritat i lideratge en la pastoral, més consciència de les necessitats de l'Església, també es pot dur a terme gràcies al grup de Vida Creixent converses d'atenció a persones amb dol. En les reunions del grup parroquial de Vida Creixent i amb tota confiança i confidencialitat als torns de silenci les persones aporten les seves experiències de fe, de dolor i d'alegria.

I a part si alguna persona ho necessites i a nivell puntual es poden fer converses de dol de creixement personal.

- Espiritualitat.- Mes vocació en participar en l´Eucaristia, en les pregàries, Adoració al Santíssim, el sant Rosari, etc.

- Amistat.- Créixer en contactes i en relacions com ens crida el Sínode dels Bisbes obert a la societat civil.

- Pragmaticitat.- El grup parroquial de Vida Creixent no implica ni més temps ni més feina pel Sr. Rector, ni més dispeses per electra o neteja de la sala de reunions, tot al contrari el temari que facilita el moviment que dona pauta i identitat. En canvi les excursions i les reunions poden ajudar a facilitar les Obres de l'Església. El protagonisme de la comunitat on tots estem cridats a servir. I una ajuda al repte del servei bàsic de cada parròquia que és garantir la catequesi iniciàtica des sagraments: baptisme, comunió, confirmació, matrimoni, etc. entre la resta de sagraments.

- El respecte a altres iniciatives i a la cooperació.- És un espai per a donar a conèixer a altres moviments i a donar raó dels seus contactes, tot laic té dret a estar informat i al saber segons les seves inquietuds cristianes i set de comunitat.

Vida Creixent és complementària a altres grups com de catequesi parroquials d'adults i de la gent gran, així com moviments com els Focolars, els Carismàtics, etc. com els cursos bíblics arxidiocesans al servei parroquial presencials com a distància. 

4.- Punts forts.- Crear més comunitat viva, ferma, compromesa, més arrelats en els principis del Sínode dels Bisbes.


Vida Creixent és un motor apostòlic i una oportunitat al servei de la comunitat, si les volem aprofitar i sempre amb l'ajuda de Déu


El sol ens il·lumina i a la nit ens quedem a fosques, però tots sabem que el sol al dia següent tornarà a sortir.
Crist ens il·lumina i quan venen moments foscos i sobretot al final de les nostres vides sabem que Crist mai ens abandona

Amb aquesta entrada finalitzem la preparació del programa d'apostolat de Vida Creixent 2022, avui diada de Reis, nit de les il·lusions dels infants. 
La nostra alegria ningú no ens la prendrà. 
Preguem al Senyor que la il·lusió com a joia també de la fe sempre ens acompanyi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-