55.- Enguany "Vie Montante Internacional" compleix 40 anys.-

 https://www.vidacreixent.org/historia


En el Congrés de Toulouse de 1983 es decideix organitzar "Vie Montante International" que aplega els homes i dones del nostre Moviment a 52 països amb diferents noms: a França i països de parla francòfona "Vie Montante"; a Espanya i països de parla castellana "Vida Ascendente"; a Anglaterra i països de parla anglesa "Ascent Life"; a Alemanya "Aufsteigendes Leben"; al Japó "Reimei Club"; a Catalunya i les Illes Balears "Vida Creixent" i al país Basc "Bizian Gora".


El 1984 a la Casa d'Exercicis de Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona, es celebrà la primera Assemblea constituent de Vida Creixent, nom que el P. Sobrerroca va pouar en l'Evangeli on el verb "créixer" hi surt moltes vegades.


Al bisbat de Lleida, al llarg del 1986, en Josep Olomí Batlle va començar a aplegar grups de gent gran, que si en un principi no seguien estrictament la metodologia del Moviment, si que es poden considerar aquests grups com l'embrió de Vida Creixent. En Guillermo Puertas va continuar i enfortir el Moviment tot començat el 1990.

Al bisbat de Girona, també el any 1986, es va iniciar Vida Creixent de la ma d'en Josep Maria Ministral Masiá. També el 1986 en Jaume Perramón empenyia Vida Creixent a Manresa del bisbat de Vic. En Josep Llansana el 1989 ho feia a Igualada i el 1997 a la capital del bisbat de Vic, la Montserrat Font.

Al bisbat de Solsona es constituïa Vida Creixent amb Montserrat Passada; al arquebisbat de Tarragona era en Josep Riera i Güell i al de Tortosa en Xavier Martorell Villarubia i la Teresa Marro, tots a l'any 1986.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-