50.- Vida Creixent al Full dominical diocesà de Tarragona. 01-01-23

 


Entrevista
Concepció Motlló Sans, coordinadora de Vida Creixent: 
«Volem sensibilitzar els membres de Vida Creixent per ser corresponsables amb els mossèns en el funcionament de la parròquia» 


El passat mes de juliol, l’arquebisbe Joan Planellas nomenava com a nova coordinadora de Vida Creixent la Sra. Concepció Motlló Sans. 
La nova responsable és també laica amb missió pastoral a les parròquies d’Arbeca, de Belianes i dels Omellons. 
Des de l’any 2017 forma part del moviment cristià de gent gran Vida Creixent. 
Ara, assumeix aquesta nova responsabilitat al capdavant de l’organització. 
Conversem amb ella per conèixer una mica més aquesta realitat a l’arxidiòcesi de Tarragona.
 —Quina és la presència actual de Vida Creixent a la nostra arxidiòcesi? 
Actualment, a l'Arquebisbat de Tarragona tenim tretze grups que ens reunim cada quinze dies per treballar el temari corresponent. 
Aquest any, ho fem amb el lema «Estimar». Als grups de Vida Creixent s’hi fan presents tres aspectes. 
En primer lloc, l’amistat, que esdevé testimoniatge en grups. Gràcies a aquesta amistat, els grups s’encoratgen mútuament i els donen la força per afrontar la mateixa realitat. En segon lloc, l’espiritualitat, per sentir la joia de saber connectar amb Déu, oberta al món i als problemes dels homes i de les dones d’avui. I, en darrer lloc, l’apostolat, com a cooperadors de la veritat mitjançant la paraula i el testimoni per a intervenir en els afers d’aquest món.
 —Quins són els objectius de Vida Creixent? 
Vida Creixent és un moviment d’Església per a la gent gran. El que passa, però, és que ningú vol ser gran. Però en la vida tots creixem. I cal que creixem, també, en la nostra vida interior. Així, tenim diversos objectius com a moviment. Per una banda, viure, compartir i posar en comú els projectes i desitjos d’estimar, donant sentit a les nostres vides. Per altra banda, també tenim com a objectiu compartir, tot aportant la nostra experiència a la pluralitat actual. I també és el nostre objectiu ser útils per a Déu, per a l’ésser humà i per a la societat. 
—Com es treballa la pastoral per a la gent gran des de Vida Creixent? 
Reflexionant que la maduresa ens dona uns signes positius de capacitat, d’acceptació de la nostra edat, d’equilibri, d’experiència i d’amor amb els qui ens envolten. De superació, tot col· laborant en la vida i sense nostàlgia del passat. I de presència testimonial encarada en el nostre entorn. Les persones grans tenim una nova missió que ens espera i ens convida a dirigir la mirada cap al futur. «La sensibilitat especial de nosaltres, la gent gran, d’aquesta edat de maduresa per les atencions, els pensaments i els efectes que ens fan més humans». L’aportació de la tendresa a les noves generacions. 
—En el temps de pandèmia, com ha treballat Vida Creixent per a poder continuar oferint els seus serveis a la gent gran? 
Durant el temps de pandèmia no ens reuníem, sinó que estàvem en contacte mitjançant les xarxes socials, com pot ser el WhatsApp o el Messenger. Tot i les dificultats, continuàvem treballant l’amistat, preguntant, pregant i donant suport quan feia falta. Teníem el compromís d’estar en contacte i espiritualment, enviant l’evangeli del dia.
 —Quins són els principals reptes que haurà d’assumir Vida Creixent en els propers anys? 
Els reptes principals seran mantenir els grups que ja existeixen i anar ampliant amb d’altres parròquies que encara no hi formen part. També volem sensibilitzar els membres de Vida Creixent per a ser corresponsables amb els mossèns en el funcionament i manteniment de la parròquia tant a nivell material com a nivell espiritual. Volem que des de la parròquia neixi la fraternitat, l’ajuda, la col·laboració i crear pau dins la comunitat. Que tothom es senti ben acolli

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-

60.- Ferran, jm presidirà la coordinadora territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social.-

63.- Inici del nou curs de Vida Creixent 2023-24.-