44.- Transparència de Vida Creixent de Tarragona.-

 La transparència de Vida Creixent de Tarragona resumida en 8 punts:

1.- Definició.- L'associació de Vida Creixent de Tarragona és una associació canònica pública de l'Església catòlica adscrita a l'Arquebisbat de Tarragona i és arxidocesana.

2.- Organització internacional i estatal.- Forma part dins de la cadena de fidels dins de Vida Ascendente, a nivell d'Espanya.

https://vidaascendente.es/quienes-somos/

I aquesta forma part de la Internacional Vie Montante, adscrita al Dicasteri Laics, Familia i Vida del Vaticà.

http://www.laityfamilylife.va/content/laityfamilylife/es/sezione-laici/repertorio/vie-montante-internationale.html

3.- Amb estatuts.- Totes les associacions diocesanes, com l'estatal Vida Ascendente tenen els seus propis Estatuts i la darrera també el seu Reglament Intern.

4.- Organització diocesana.- L'associació Vida Creixent està formada per una coordinació i una assemblea general. El Sr. Arquebisbe elegeix al coordinador o coordinadora per a quatre anys, l'assemblea elegeix a la resta de la Junta.

5.- Acció d'apostolat.- Els associats de Vida Creixent es reuneixen en grups parroquials a proposta o amb permís del Sr. Rector, elegeixen una persona animadora de grup i tenen un sacerdot o persona acreditada de consiliari. No paguen cap quota anual, poden donar donatius, compren el temari anual i el segueixen en les reunions mensuals o quinzenals i assumeixen les dispeses de reunions generals, dinars de germanor, pelegrinatges, etc.

6.- Memòria d'activitats, dispeses i pressupostos.- Vida Creixent recull les aportacions i assumeix les dispeses de la Junta i del consiliari diocesà en la seva tasca anual de representació, de desplaçaments a grups, a reunions a Barcelona i a Madrid, organització d'activitats, etc. És una tasca de voluntariat i el codi ètic del voluntariat matisa que és fa sense cap retribució econòmica, però sense dispeses per part de la persona voluntària. És per equitat i per justícia ja que la tasca de servei ha d'estar oberta a tothom independent del seu poder adquisitiu de la seva jubilació.

7.- Moviment d'Església.- Vida Creixent és un moviment d'Església, compleix el Dret Canònic, està al servei de les crides del Papa i del projecte pastoral del nostre Arquebisbat i les indicacions del nostre Arquebisbe, el qual presideix en l'Eucaristia i en les tasques formatives.

8.- Transparència.- Som transparents econòmicament i la nostra tasca és servir a la missió de l'Església, sota el lema amistat, espiritualitat i apostolat, com a moviment cristià de gent gran.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-