37.- ARBECA.- Hem visitat Arbeca i al seu grup de vida Creixent constituit ja en el 2016.-

 AVUI DIVENDRES DIA 04 DE MARÇ DE 2022.-

 0.- Qui som? . Moviment de Vida Creixent diocesana de l'Arquebisbat de Tarragona.- (associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com)

Hem visitat Arbeca i al seu grup de vida Creixent constituit ja en el 2016.-

És la primera visita formal després de l'inici de la pandèmia.

Hem recordat i exposat la seva actualitat: 

- El síndode dels Bisbes i el paper de Vida Creixent de forma permanent.

- El temari i les trobades de grups parroquials a la nostra diòcesis 

24.- ENS TROBEM EN SET PUNTS DE FORMA PERIÒDICA I PERMANENT. Són les properes trobades obertes de Vida Creixent arxidiocesana de Tarragona i del Bisbat de Tortosa al Priorat.- (associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com)

- La propera trobada arxidiocesana i la trobada interdiocesana de Montserrat en el proper mes de maig.

Ha estat després d'unes pregàries per la Pau davant de mig centenar de persones jubilades.

En nom de la coordinadona arxidiocesana de Vida Creixent de Tarragona Sr. Ferran ha explicat l'exhortació pastoral de Mons Joan Planellas i el sentit donat pel Papa Francesc al Sínode dels Bisbes, a la qual el moviment cristià de la gent gran Vida Creixent amb el nostre himne i amb el nostre lema "amistat, espiritualitat i apostolat" ens monstra un "com fer-ho" 

Vida Creixent ens invita a obrir als companys de viatge, a escoltar, a prendre la paraula, a celebrar junts oberts als demés, ens ajuda a viure la corresponsabilitat en la missió, ser actius en el diàleg a l'Església i a la societat, respectant l'autoritat i la participació, discernir i decidir, així com també a la vegada formar-se permanentement en la sinodalitat, segons l'exhortació del nostre Arquebisbe Mons. Joan

Punts 1 al 10, pàg. 51-53 "La Comunió i la sinodalitat en la vida diocesana. Per una església sinodal" Mons. Joan Planellas). 

Més info: 

‘La comunió i la sinodalitat en la vida diocesana’, nova exhortació pastoral de l’arquebisbe Joan – Arquebisbat de Tarragona (arquebisbattarragona.cat)

Vida Creixent estem també vinculats amb el Papa Francesc dins de Vida Ascendente i a Vie Montante International en el discasteri de "Laics, la Familia i la Vida" del Vaticà.

Laicos Familia Vida (laityfamilylife.va)

Vida Ascendente Internacional (laityfamilylife.va)

Som cristians, catòlics i sinodals.

També s'ha informat i comunicat de la trobada interdiocesana que es farà el proper dia 11 de maig de 2022 a Montserrat que presidirà l'Eucaristia Mons. Joan Planellas.


PD.-

I com a diàleg i oferta de les iniciatives solidàries laicals a la societat 

(Desenvolupament del punt. 6 pàg. 52 "La Comunió i la sinodalitat en la vida diocesana. Per una església sinodal" Mons. Joan Planellas)



A més hem visitat l'Ajuntament amb l'afany d'oferir el suport Cooppel telemàtic i presencial a les persones i a les famílies 

Per coincidència Sr. Ferran ha donat el pèsam a l'Alcalde en la visita a l'Ajuntament al qual avui  se li ha mort el seu padrí. 

"He facilitat el meu contacte a l'Ajuntament com a promotor del projecte d'iniciativa solidària com a investigació en el suport a les persones amb col·laboració amb el Dep Edu de la Gen Cat, la URV en aprenentatge servei i amb altres entitats: "Ajudan's a aprendre a ajudar".-

Per a més info clica a sota:

https://senycatala.blogspot.com/2022/02/21-campanya-ajudans-per-aprendre-ajudar.html?m=1


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-