23.- Ferran: Enguany portem XX anys servint a Vida Creixent.- 2001-2021

 

Com una moneda. 
Cal donar-se a conèixer i donar la cara pels projectes solidaris, però la creu hauria de ser compartir el Cor de Crist servint en el dia a dia a les causes justes i d'interès social.

Al servei disponible en apostolat, és professor emèrit d'institut especialista en orientació educativa, assessor psicopedagògic i investigador educatiu, honorari de la Causa Cooppel per la Pau. Centrat en la Investigació Neuro-científica Educativa Natural Activa de la ment canviant des de la cultura analògica a la digital. Associacionista cultural, jutge de pau i mediador veïnal a la ciutat de Tarragona i al Priorat..

Assessor, laic al servei pastoral.-  2001-2003

Josep Maria Ferran i Torrent ingressà a Vida Creixent Arxidiocesana en el 2001, com a membre assessor de la coordinadora arxidiocesana i dedicat a la coordinació de Tarragona ciutat acollit per en Josep Riera, fundador de Vida Creixent a Tarragona en el 1986 i feia 15 anys que s'havia implantat a Tarragona i que recentment havia deixat la presidència, que ara portava en Josep Ferré de Reus.

Des de 1990 ha fet atenció a persones amb dol, primer en el professorat, després en els pares i mares, més tard en el voluntariat social.

Des de 1999 , recentment acabats els estudis de Ciències Religioses (INSAF) col·laborava invitat per Mn. J.M. Font en xerrades anuals per  les parròquies del Pla de santa Maria, de Cabra i de Figuerola. En catequesi de confirmació en santa Clara de Tarragona. I a nivell arxiprestal de Tarragona ciutat en la pastoral de preparació del matrimoni, avui CPM. També xerrades puntuals a Cabacés, Masroig, Guiamets, etc. sobre Mn. Joan Masip, en 1995 i 2000, aniversaris de la seva mort.

Secretari general com a laic al servei pastoral de 2003 a 2018

En el 2003 en l'assemblea general extraordinària fou elegit secretari general de la coordinadora arxidiocesana a santa Coloma de Queralt, acompanyant a Maria Rosa Pellicer com a presidenta.

Inicià els estudis del Màster en Historia de les Religions (URV-INSAF) 2003-2005 amb el treball de recerca de Final de Màster en el camp de la mediació, les addiccions i els seus riscos, especialitzant-se sobre "Les socio-addiccions, organitzacions  i comportaments amb risc".

En el 2005 cap de protocol de la trobada interdiocesana a Poblet amb 1300 participants, celebració Eucarística a Poblet i dinar a l'Espluga de Francolí.

En el 2012-15 assessorà i va ser fundador del grup de voluntariat social "Centre d'Escolta Activa. Aixopluc" de Cambrils promogut per Loli Domínguez.

En el 2015 va defensar la tesina de llicenciatura de Ciències Religioses sobre l'espiritualitat de santa Teresa de Calcuta..

President de la coordinació, es considera servent de la coordinadora des de 2018.

En el 2018 a Cambrils va ser elegit president de la coordinadora arxidiocesana de Tarragona. 

En el mes de setembre de 2020 es presentà candidat a la coordinadora interdiocesana de Catalunya, Andorra, Mallorca i Menorca, però als quinze dies la retirà per considerar que les eleccions es tenien que fer en el curs següent 2021-22 i les va considerar precipitades que es fessin en pandèmia i sense una jornada que es tingués clar que és el moviment cristià.


DISPONIBLES

Contacte les 24 hores, escriu als what's, respondrem el més aviat possible.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-