16.- Arquebisbat de Tarragona. Vida Creixent, moviment cristià de la gent gran, amistat, espiritualitat i apostolat animat per grups en la lluita per la normalitat de les nostres parròquies.-

                                                          El nostre mapa arxidiocesà de Tarragona

 1.- La nostra gran prioritat a l'arxidiòcesi i al Priorat.-

El moviment cristià de la gent gran, Vida Creixent de l'arxidiòcesi de Tarragona, és moviment cristià i en concret de la gent gran, el seu lema és: per l'amistat, per l'espiritualitat i  per l'apostolat animat basat en la reunió de grups parroquials i ara estem cridats a centrar-nos en la lluita per la normalització de les nostres parròquies.-

2.- En el curs 2021-22, serà la clau per a fer un primer pas.-

El proper curs 2021-22 serem actius en la cooperació amb la Delegació de Laics i Família, primer de tot entre tots reconstruirem els grups ja existents i visitarem tots els pobles i les ciutats per a convidar a participar en el repte del paper del laïcat dins de la mateixa Església i present en la mateixa Societat, en la mirada a la gent gran i de la de més edat.

Els grups són els únics espais on podem dialogar entre laics i entre iguals sobre temes de l'Església, de les crides del Papa, del nostre Arquebisbe i de les qüestions que ens preocupen sobre la Família, la Societat i el Món d'avui.

3.- Som una organització arxidiocesana, nacional amb la Conferència Episcopal Espanyola (CEE)  i internacional amb el Dicasteri de Laics i família del Vaticà.-

Associats a Vida Ascendente https://vidaascendente.es/ i aquesta forma part a nivell Internacional denominada:

 Vie Montant Internationale  

http://www.laityfamilylife.va/content/laityfamilylife/es/sezione-laici/repertorio/vie-montante-internationale.html

https://vmi-vai-lai.org/index.php/fr-fr/

present en el Dicasteri de Laics i Família, presidit pel nostre Papa Francesc.



A nivell associatiu està presidida per laics però espiritualment i en la responsabilitat pastoral està presidida per cada Bisbe. En el nostre cas és el nostre estimat Arquebisbe Monsenyor Joan.



A nivell de Catalunya, d'Andorra, de Mallorca i de Menorca hi ha una coordinadora interdiocesana. Hi ha una persona coordinadora que contempla les seves funcions estatutàries i del reglament intern tot respectant l'autonomia de cada diòcesi en relació al seu propi bisbat.

4.- La invitació sinodal a la cooperació interdiocesana entre iguals.-

 Al Priorat que té identitat de comarca i pertany a dos bisbats, col·laborem també estretament amb el Bisbat de Tortosa, concretament arxiprestat de la Ribera d'Ebre- Priorat, a més de l'Arquebisbat de Tarragona. 

Tortosa té en la seva missió la meitat de la comarca del Priorat
Bisbe de Tortosa



Estem oberts a col·laborar en relació entre iguals amb altres diòcesis de Catalunya com de la resta de l'Estat.

5.- La nostra missió.-

La nostra tasca és mostrar als laics jubilats que es poden simplement comprometre´s en l'amistat, en l'espiritualitat i en l'apostolat participant en el Moviment en reunions de grup d'una hora al mes de mitjana, podent dedicar-hi lliurement més temps.

Formació del dia a dia, en les tasques laïcals d'animació, de coordinació, de reflexió en les pràctiques de la nostra fe, de consciència en viure les virtuts cristianes i els consells Evangèlics, acompanyats també pel consiliari, amb la nostra participació activa en l'Eucaristia presencial i comunitària. Sempre en la nostra mirada als malalts i als més pobres.

Tenim un grup de what's de l'arxidocesana i grups what's parroquials. 

6.- Estaràs al dia.- 

Tenim grups what's: de l'arxidiocesana i dels grups parroquials.-

En el grup what's de l'arxidiocesana comuniquem cada dia sis tipus dde comunicats, d'acord als seus membres que hi formen part:

a.- El santoral del dia.

b.- La carta diària del sant Pare, 

c.- Les pregàries de l'Adoració al Santíssim del dia.

d.- L'Evangeli del Dia i el seu comentari.

e.- El sant Rosari del Dia, en veu alta o lectures dels Evangelis dels misteris corresponents

f.- La carta dominical del nostre Arquebisbe o del nostre Bisbe en la diòcesi de Tortosa del Priorat.  

g.- Altres notícies importants a nivell d'Església i del nostre Món sigui local, diocesà , de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) o a nivell mundial del Vaticà

7.- Demaneu entrar al nostre what's escrivint al núm. 619 79 39 69.

8.- Anem per sumar a cada parròquia.-

L'important és que pels grups de Vida Creixent podem sumar més persones que poden a incloure's en les nostres tasques i augmentar la participació eucarística presencial en les nostres comunitats parroquials.

9.- Així també procurem que cap persona gran es senti sola.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-