12.- Setmana de preparació social, espiritual i d'apostolat de la Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran.-

 Setmana de preparació social, espiritual i d'apostolat de la Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran.-

"Us invitem a llegir i a escoltar el missatge del nostre Papa Francesc i a preparar-nos aquesta setmana a la primera Diada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, d'una forma el més participativa possible".   J.M. Ferran Coordinació Tarragona

https://www.vaticannews.va/es/vaticano/news/2021-06/presentada-la-primera-jornada-mundial-de-los-abuelos-y-los-mayor.html

Diumenge 25 de juliol, vigília de Sant Joaquim i Santa Anna, amb joia celebrarem la I Jornada mundial dels avis i la gent gran:

- “Que cada persona gran rebi la visita d’un àngel”, diu el Papa Francesc. Homenatgem el gran tresor que són els avis per a les famílies, pou de serenor i saviesa i transmissors de la fe.


Setmana de preparació social, espiritual i d'apostolat de la Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran.-

Actuacions:

El proper dia 25, quart diumenge de juliol, el Papa Francesc convoca la I Jornada Mundial dels avis i les persones grans. La nostra delegació arxidiocesana de Tarragona organitza aquesta celebració per a tota la diòcesi amb el lema “Jo soc amb vosaltres tots els dies”. (cf Mt 28, 20). Us convidem a celebrar-ho a la vostra parròquia, i a escampar aquest vídeo entre els vostres contactes: bon dia!!!

https://web.telegram.org/z/


També col·laborem amb la comarca del Priorat que és de dos bisbats, amb el Bisbat de Tortosa.

Missatge del sant Pare:

https://www.conferenciaepiscopal.es/mensaje-jornada-abuelos-mayores-2021/

https://twitter.com/laicsf/status/1407590527751626755?s=28

- Pluja d'idees.- 

https://associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com/2021/06/8-vida-creixent-diocesana-de-tarragona.html

- Socials: Visita digital i/o presencial a persones grans que estan soles. Si visites un avi fes-te un selfie i publica-ho a les teves xarxes socials i com a oportunitat aprofita la visita per portar un llibre o una flor i pregar junts l'oració per la jornada. Fes una vídeo trucada i li pots dir a l'avi o a l'àvia que la tens en el teu cor tots els dies de la teva vida.


- Espirituals: preparar una Eucaristia amb les persones grans. Que se sentin protagonistes. Que rebin el missatge del sant Pare i es pregui per elles. Participar en l'Eucaristia del diumenge en motiu de la jornada.


- Apostolat: 

Explicar a persones grans què és Vida Creixent i inivitar-les. explicar en família als fills i nets, al veïnat, etc.

Activitats de la setmana que anirem explicant:

1.- Dilluns dia 19 de juliol de 2021. 

                          Comencem a recollir testimonis

Avui i tota la setmana recollirem testimonis sobre el valor dels avis i de les àvies: 

1.- La meva tieta, tenia 80 anys i també era àvia, quan la visitava sempre em preguntava com et trobes? i els teus pares? malgrat ella patia amb gravetat la malaltia de Parkinson. Era una dona que avia passat la guerra i la fam de la postguerra, mare de nou fills. Le podies explicar tot el que et passava d'adolescent i al final et deia, no et deixis trepitjar per ningú, no facis mal a ningú i aprèn a passar pàgina. Va se la meva primera catequista, a l'església hi havia un retaule del judici final, deia: "Malgrat les diferències en aquest món, davant Déu tots som iguals, al final serem jutjats sense diferències" Siguis bona persona. Estigues, ni que et costi a vegades, al costat dels malalts i dels pobres. La veritat ella per a mi era una santa persona: t'escoltava, mai jutjava, es preocupava per tota la família  i mai es queixava dels seus mals.

2.- La mare d'un infant de 5 anys ens envia aquest dibuix. La meva àvia li han posat la vacuna. "És molt valenta".


3.- "Vaig decidir-me casar-me dins de l'Església i ser batejada, confirmada i fer la primera comunió, per moltes raons però la imatge de la meva àvia que em portava de petiteta a l'ermita de la Foia a resar la novena, em va suggerir proposar al meu espòs que si ens podíem casar a l'ermita".

4.- Àvia 92 anys. Quan era petiteta la meva àvia em cuidava, els meus pares treballaven al mas i quasi no els veia, en temps de collita es quedaven a dormir al mas. Recordo que en la guerra quan veia els soldats amb fusells, m'agafava amb molta por a les faldilles de la meva àvia"

5.- Noia de 15 anys. Casa l'àvia és casa meva, és el meu campament, els meus pares estan separats, estic uns dies amb un i uns dies amb l'altra. Casa l'àvia és casa meva i ella és més que una àvia.

6.- Mare de 63 anys. Recordo de petiteta que la meva padrina de pila (àvia) resava cada dia el Rosari i el meu pare també. Jo després de la visita de Medjugorje també ho faig cada dia.

7.- Pare de 64 anys. Recordo a la meva àvia, me l'estimava molt, estava molt contenta quan venia al poble si la dibuixava. Apreciava els meus dibuixos, tenia de 5 a 7 anys, és la primera mestra que em va ensenyar a estimar l'art, ja que el dibuix tenia un valor, cosa que a l'escola dibuixaves per obligació.
.

2.- Dimarts dia 20 de juliol de 2021

Avui i tota la setmana recollirem testimonis sobre el valor de la gent gran: 

Què podem fer per a millorar la nostra amistat?

Com ens podem trobar i com ens podem reorganitzar?

Avui hem reflexionat sobre les preguntes de la sessió 3 de l'ALPHA


3.- Dimecres dia 21 de juliol de 2021

Avui i tota la setmana recollirem testimonis sobre el valor de la gent jove en relació amb la gent gran: 


4.- Dijous dia 22 de juliol de 2021

Avui i tota la setmana recollirem testimonis sobre el valor de la família i el paper de la gent gran: 

Què podem fer per a millorar el nostre apostolat laical.


5.- Divendres dia 23 de juliol de 2021

Avui i tota la setmana recollirem testimonis sobre el valor dels espais de trobada en grups parroquials de Vida Creixent


6.- Dissabte dia 24 de juliol de 2021

Per una Vida Creixent present a l'Església i a la Societat

Què podem fer per a millorar la nostra amistat amb testimoni cristià en la vida pública.

Testimonis amb responsabilitat en Vida Creixent.

1.- El presidente Nacional de Vida Ascendente en España:

El Papa Francisco nos convoca a la Primera Jornada Mundial de los abuelos y las personas mayores.

Nosotros los mayores tenemos la responsabilidad de dar testimonio de una vida de fe, hemos recibido el gran regalo de la vida y una vida larga.

Vamos delante en el camino hacia la casa del Padre, debemos de ser luces en el camino para que los que vienen detrás.

El mundo y la iglesia necesitan buenos testimonios.

                                      Álvaro Medina del Campo

2.- El coordinador interdiocesà de Vida Creixent de Catalunya, Andorra, Mallorca i Menorca.

Amb motiu de la Primera Jornada Mundial dels avis i la Gent Gran, Vida Creixent no podia quedar-se al marge sobre la importància d’aquesta jornada i convida a tota la gent a participar d’aquesta efemèrides,

Com sabeuel Papa Francesc ha decidit instituir en tota l’Església la Jornada Mundial dels Avis i de la Gent Gran, que es celebrarà, a partir d’aquest any, el quart diumenge de juliol, prop de la memòria litúrgica dels sants Joaquim i Anna, avis de Jesús. El tema escollit per a aquesta primera jornada és “Jo soc amb tu tots els dies”. Amb ell es vol expressar la proximitat de l’Església a totes les persones grans, especialment en els temps de pandèmia.

La celebració d’aquesta jornada ens brinda l’ocasió de valorar l’important paper que tenen els majors tant en la societat com en la transmissió de la fe. En el seu missatge per a aquest dia diu el Papa a la gent gran: “ets necessari per a construir, en fraternitat i amistat social, el món de demà”. I recorda també: “la nostra vocació és la de custodiar les arrels, transmetre la fe als joves i cuidar els petits”.

Així dons tenim feina per fer, no et descuidis de fer-la.

Pere Canaleta Argemí  

7.- Diumenge dia 25 de juliol de 2021

Dia Mundial: Preguem i celebrem presencialment l'Eucaristia

Pregàries:

- Preguem avui en la primera jornada mundial dels avs i de la gent gran convocada pel Papa Francesc perquè Vida Creixent, sigui una eina per fomentar l'amistat, l'espiritualitat i l'apostolat en les persones jubilades i de més edat dins de la parròquia i de la família, escola de l'amor.

Escriu-nos what's 619 79 39 69 o truca'ns per a més informació  o per a participar. 

Vida Creixent diocesana de l'arxidiòcesi de Tarragona.

Nota de premsa:

Des d'avui dilluns fins el diumenge proper  dia 25 de juliol Vida Creixent diocesana de Tarragona en col·laboració amb la Delegació Arxidiocesana "Laics i Família" de Tarragona organitza una setmana de preparació per al Dia Mundial dels avis i de la gent gran convocat pel nostre Papa Francesc.

En concret a la comarca del Priorat en col·laborem amb els bisbats de Tortosa i de Tarragona.

Més informació: Escriu What's o truca al 619 79 39 69   https://associaciovidacreixenttarragona.blogspot.com/2021/07/12-setmana-de-preparacio-social.html


Missatge de benedicció del Papa Francesc
El Papa acaba de dir que hem de beneir els uns als altres. Per això et beneeixo en el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant. Et beneeixo, el teu cor, la teva vida, la teva salut, la teva llar, la teva família, el teu treball, les teves finances, els teus plans, somnis, futur i pau. En el nom de Jesús.
Que el Senyor, el Déu Totpoderós, vessi sobre tu un bàlsam de pau, amor i protecció, passant la seva llum per tot el teu cos com a font d'aigua viva. Que Ell curi de tota malaltia descobertes i amagades. En el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant, Amén. 
Passa aquesta benedicció a tots els teus contactes, incloent a mi. Amb gran orgull i afecte, et trio perquè ets especial. 
La Paraula de Déu diu que Job va ser beneït quan va pregar pels seus amics ... 
Beneeix als teus amics i seràs beneït ... Avui és un dia de benedicció en nom de CRIST, Amén


El Papa acaba de decir que debemos bendecirnos los unos a los otros.  
Por ésto te bendigo en el nombre del Padre, del Hijo y del Espíritu Santo.  
Te bendigo, tu corazón, tu vida, tu salud, tu hogar, tu familia, tu trabajo, tus finanzas, tus planes, tus sueños, tu futuro y tu paz.  En el nombre de Jesús.
Que el Señor, el Dios Todopoderoso, derrame sobre ti un bálsamo de paz, amor y protección, pasando su luz por todo tu cuerpo como fuente de agua viva. 
Que Él sane todas tus enfermedades descubiertas y escondidas. En el nombre del Padre, del Hijo y del Espíritu Santo, Amén. 
Pasa esta bendición a todos tus contactos, incluyéndome a mí. Con gran orgullo y afecto, te elijo porque eres especial. La Palabra de  Dios dice que Job fue bendecido cuando oró por sus amigos ... Bendice a tus amigos y serás bendecido ... 
Hoy es un día de bendición en nombre de CRISTO, Amén 


Coordinadora arxidiocesana de Vida Creixent de Tarragona
J.M. Ferran, president, portaveu, en nom del Secretariat i del nostre moviment a Tarragona
Més informació. Escriu-nos a what's 619 79 39 79 o truca'ns


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

59.- Trobada interdiocesana a Girona 2023.-

56.- Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Girona 10 de maig de 2023.-

61.- Avui reinici del curs 2023-24 a santa Maria de Cambrils.-